• Nieuws
  • Met deze tips creëer jij een efficiënte snelwegadvertentie
19 okt 2023

Met deze tips creëer jij een efficiënte snelwegadvertentie

In de wereld van reclame is het creëren van een opvallende advertentie cruciaal om de aandacht van het publiek te trekken. Een van de meest uitdagende omgevingen om dit te doen, is de snelweg. Met hoge snelheden en de vele afleidingen moeten snelwegadvertenties van goede huizen komen om op te vallen, anders ben je te laat. Laat ons je daarom helpen met deze tips.

1. Wees beknopt en duidelijk

Op de snelweg hebben bestuurders maar een paar seconden de tijd om je advertentie te zien. Daarom is het belangrijk om je boodschap beknopt en duidelijk te formuleren. Gebruik korte en krachtige zinnen, vermijd lastige uitdrukkingen en zorg ervoor dat de belangrijkste boodschap direct naar voren komt. Een effectieve snelwegadvertentie communiceert jouw merk, product of dienst in één oogopslag.

2. Kies voor opvallende kleuren en afbeeldingen

Kleurrijke en levendige advertenties vallen op tussen het landschap langs de snelweg. Kies voor kleuren die aansluiten op jouw huisstijl, of aansluiten op de boodschap die je wil overbrengen. Gebruik ook visuele elementen, zoals afbeeldingen of icoontjes, om je boodschap te versterken. Denk hierbij aan een stijlvolle productfoto of een pluizige mascotte.

3. Gebruik humor of creatieve elementen

Een vleugje humor kan jouw advertentie op de snelweg memorabel maken. Een automobilist zal je sneller onthouden, wanneer je een glimlach op hun gezicht hebt getoverd. Je hoeft daarom niet bang te zijn voor grappen of ongebruikelijke teksten en foto’s. Dit kan bijvoorbeeld ook een warm gevoel triggeren, denk hierbij aan een foto van een klein kind of een schattig dier. Dit positieve gevoel zullen ze dan associëren met jouw merk.

4. Eindig met een duidelijke “Call-to-Action”

Zorg ervoor dat je advertentie een duidelijke “Call-to-Action” (CTA) bevat, waarbij je het publiek aanspoort om actie te ondernemen. Noem bijvoorbeeld een website die ze kunnen bekijken, laat je telefoonnummer achter of spoor men aan om jouw event te bezoeken. Door mensen een vervolgactie te geven, weten ze hoe ze verder moeten en stimuleer je interactie met je merk.

Wij helpen je graag

Mocht je er zelf niet uitkomen, geen probleem. Wij hebben een team met vakkundige vormgevers die heel graag jouw advertentie voor je opmaken, zodat hij de aandacht van iedere passant trekt en in een ogenblik jouw boodschap overbrengt. Bel ons op 0314- 361130 of stuur een mailtje naar info@mdhonscreen.nl voor meer informatie.

Terug naar overzicht